Întrebare – Răspuns

 • Ce cauzează efectul antibacterian al unguentului Sulfargin®?

  Proprietățile antibacteriene ale unguentului se datorează activității ionilor de argint, care sunt eliberați în rană din sulfadiazina de argint; acest proces are loc treptat, astfel încât la aplicarea unguentului efectul antimicrobian este constant. Activitatea bactericidă a ionilor de argint este completată de efectul bacteriostatic al sulfadiazinei. Astfel, datorită a două componente antimicrobiene, Sulfargin® acționează eficient asupra unui spectru larg de bacterii și ciuperci.

 • Poate fi utilizat Sulfargin® la copii mici?

  Este permisă utilizarea Sulfargin® la copii de la vârsta de 3 luni. Spre deosebire de iod și verde de brilliant, utilizarea unguentului Sulfargin® nu provoacă iritație.

 • Cum se utilizează Sulfargin®?

  Sulfargin® se aplică extern. După prelucrarea rănii, pe suprafața lezată se aplică un strat subțire de unguent de 2-4 mm, sub bandaj sau în mod deschis, de 1-2 ori pe zi. Aplicarea pe piele nu este dureroasă, unguentul nu pătează hainele și lenjeria. Doza unică maximă este de 300g.

 • Cât timp poate fi utilizat Sulfargin®?

  Sulfargin® are un profil înalt de siguranță. Perioada de tratament este individuală și depinde de tipul leziunii și eficiența tratamentului, în general tratamentul poate dura până la 3 săptămâni.

 • Ce faci dacă uiți să utilizezi medicamentul?

  Dacă uiți să utilizezi medicamentul, utilizează-l cât mai curând posibil și continuă ca de obicei. Nu aplica o cantitate dublă de unguent pentru a compensa doza uitată.

 • Cum se păstrează Sulfargin®?

  Păstrarea unguentului Sulfargin® nu necesită condiții speciale; unguentul trebuie păstrat într-un ambalaj ermetic închis la temperaturi sub 25°C.

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.