Copiii și animalele de companie, cum să-ți protejezi piciul 

Animalele de companie – beneficiu sau pericol? O astfel de întrebare își pune fiecare părinte. Merită să iei o pisică sau un cățel, mai ales dacă a apărut un bebeluș în casă. Cele mai mari îndoieli sunt legate de riscul de îmbolnăvire a copilului cu infecții bacteriene și parazitare. Adesea, părinții sunt îngrijorați de rănile, zgârieturile, precum și de reacțiile alergice pe care un copil le poate dezvolta în urma contactului cu un animal. Totuși, este chiar așa? 

Contactul copil-animal: beneficiu sau pericol 

Experiența specialiștilor arată că temerile părinților referitor la comunicarea copiilor cu animalele sunt adesea nefondate. Ba chiar putem afirma contrariul - contactul unui copil cu animalele poate preveni multe boli: 

  • Oamenii de știință americani au studiat un lot de copii ce contactează cu animalele de companie. S-a demonstrat că 77% dintre copiii, în ale căror familii sunt animale de companie, nu sunt afectați de alergie. Acest lucru se explică prin faptul că, alergenul, care pătrunde în corpul bebelușului de la animal, face ca sistemul imunitar să funcționeze mai activ și astfel imunitatea copilului se întărește; 
  • Copiilor cu tulburări nervoase le este chiar recomandată comunicarea cu animăluțe. Acest lucru îl ajută pe copil să se calmeze, să-și elibereze tensiunea nervoasă, să se relaxeze și să scape de supraexcitare. 
  • Animalul de companie contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare ale copilului. Contactul cu un animal de companie îi va produce mereu emoții pozitive bebelușului tău. Copilul învață să se joace, să comunice și să aibă grijă de animăluț. Aceasta este una dintre primele comunicări ale bebelușului tău cu lumea mare, pe care începe să o cunoască. 

Fii precaut 

Deși contactul copilului tău cu animalul de companie are multe beneficii, nu poți evita uneori și lacrimi din cauza apariției rănilor, zgârieturilor pe pielea piciului. În astfel de momente, ție, ca părinte, ți se umple inima de milă, dar adevărul e că uneori copiii sunt foarte insistenți în jocul cu animalele, iar animalul încearcă doar să-și apere libertatea. Explică-i copilului că pisoiul trebuie să se odihnească, spală rana cu apă caldă și aplică un remediu antibacterian, de exemplu, Sulfargin® unguent cu ioni de argint. Argintul protejează rana de bacterii, prevenind inflamarea și infectarea ei. 

Unguentul va grăbi vindecarea zgârieturilor și a rănilor, iar bebelușul tău va uita rapid de momentele neplăcute ale contactului său cu animalul de companie. 

Într-un final 

Nu limita comunicarea copilului tău cu animalul de companie, pentru că acesta este primul prieten al bebelușului tău, alături de care cunoaște lumea din jurul său. Amintește-ți de tine în copilărie, nu-l priva pe copil de bucuria de a comunica cu un animăluț. Dar nu uita să ai mereu acasă remedii de siguranță și prim ajutor pentru copilul tău. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.