Metode de tratament al arsurilor. 5 reguli pentru a nu dăuna copilului 

Din cauza curiozității și energiei în exces, copiii se rănesc foarte des. Până la urmă, un copil învață din „greșeli” ce este sigur pentru el și ce este dureros. Un copilaș de un an nu înțelege încă ce este „fierbinte”, așa că mai devreme sau mai târziu va încălca interdicția mamei sale și va avea primele arsuri din viața lui. 

Te poți frige acasă cu orice: cu fier de călcat, ibric, supă sau ceai fierbinte, baterie defectă, încălzitor, sobă... Nu reușește o mămică să-i acorde atenție copilașului său 24 de ore pe zi, așa că la un moment dat va fi nevoită să trateze arsurile, nu doar să le prevină. 

Și aici apare o problemă: multe mame nu știu cum să-și ajute corect copilul, transformând tratamentul într-un proces lung și dureros. Pentru a preveni acest lucru, ține minte 5 reguli simple: 

Nu panica. Întrerupe contactul cu obiectul fierbinte și pune partea arsă a corpului în apă rece. Dacă un copil s-a opărit cu apă clocotită, el trebuie dezbracat repede, astfel încât hainele să nu agraveze arsura. Dacă arsurile sunt profunde (gradul III-IV) și hainele „s-au lipit” de ele, cheamă imediat o ambulanță. Nu te poți descurca fără medic în această situație! 

Nu unge arsura cu smântână sau unt. Grăsimea împiedică pielea să se răcorească, iar arsura se va vindeca mai greu. De asemenea, nu folosi alcool, apă de colonie, verde de briliant sau iod - vei intensifica și mai mult durerea copilului. 

Dacă suprafața arsurii este mai mare decât palma copilului și sunt vezicule, consultă medicul. Arsura mare poate fi o problemă serioasă. Același lucru este valabil și pentru arsurile feței, ale organelor genitale și ale mucoaselor (de exemplu, dacă bebelușul a băut un lichid prea fierbinte). 

Nu sparge veziculele! Rana se poate infecta și tratamentul arsurii va deveni o problemă gravă pe termen lung. Explică-i copilului acest lucru sau, mai bine, aplică un bandaj steril. Doar că nu foarte strâns. 

Arsura trebuie prelucrată corect: cu un unguent special regenerant cu ioni de argint, de exemplu Sulfargin. Medicamentul este aprobat pentru utilizare la copiii mai mari de 3 luni și este inofensiv pentru pielea delicată. Ar trebui să procedezi astfel: după ce ai răcorit arsura în apă rece, usucă cu grijă pielea și aplică un strat subțire de unguent pe toată suprafața. Acum zona afectată este protejată de bacterii și pielea se va regenera mai repede. La copii, poți aplica unguentul sub bandaj. Când este utilizat astfel, bandajul se schimbă de două ori pe zi până când arsura se vindecă complet. 

Nu uita, de acțiunile tale depind nu doar sănătatea bebelușului la moment, ci și reacția lui la durere în viitor. Prin urmare, este important să fii calmă și încrezătoare în acțiunile tale chiar și atunci când copilul tău suferă. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.