Particularitățile tratamentului rănilor infectate la copii 

Traumatismele și tăieturile la copii se întâmplă destul de des, aproape zilnic. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece copiii explorează în mod activ lumea din jurul lor. De obicei acestea sunt zgârieturi minore, de care copilașul, în special unul activ, uită repede. Deseori după mici accidente la grădiniță sau la plimbare, copiii nici nu le spun mamelor sale despre acestea, deoarece astfel de răni se vindecă perfect de la sine. 

Dar uneori zgârietura sau rana se poate infecta și încep problemele: rana nu se vindecă, doare, se umflă și puroiază. Copilul poate avea febră, se înrăutățește starea generală. Nu orice mămică știe ce să facă cu astfel de răni și cum să oprească inflamația. Nu poți întotdeauna să apelezi un medic, deoarece rănile se pot infecta la vilă, la țară și în timpul călătoriilor. În aceste situații este necesar să se ia măsuri urgente - dacă rana s-a inflamat deja, înseamnă că imunitatea copilului nu a făcut față infecției. 

În cazul tratamentului rănilor infectate la copii nu pot fi utilizate toate metodele, care sunt acceptabile la adulți. Inflamația provoacă o sensibilitate ridicată a pielii, ceea ce înseamnă reacții alergice, durere mai intensă. Pentru copii sunt permise doar remedii dezinfectante sigure pe bază de ioni de argint. Acest lucru este dictat atât de acțiunea antibacteriană a ionilor, cât și de capacitatea hipoalergenică a metalului. Acordă preferință unguentelor în care ionii de argint sunt eliberați treptat: așa se asigură dezinfecția continuă a rănii și distrugerea completă a infecției. 

Unguentul Sulfargin este indicat pentru utilizare la copii de la 3 luni – corespunde tuturor cerințelor necesare, este hipoalergenic și ușor de folosit. 

Tratamentul rănii începe cu spălarea acesteia. Pentru a îndepărta puroiul și particulele mici de praf, spală ușor marginile rănii și suprafața ei cu o soluție de peroxid de hidrogen. Utilizează șervețele sterile pentru a îndepărta surplusul de peroxid și pentru a usca suprafața rănii. După spălare, aplică pe rană un bandaj steril cu unguent pe bază de argint, astfel încât unguentul să acopere complet suprafața rănii. 

Pansamentele trebuie aplicate de două ori pe zi pentru a menține concentrația necesară de ioni de argint. Unguentul menține rana suficient de umedă pentru a împiedica pansamentul să se lipească, astfel nu apar probleme la îndepărtarea bandajului. Durata tratamentului depinde de cât de grav au fost afectate țesuturile. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.