Tratează nu dăunează

Odată cu apariția bebelușului, mulți părinți își schimbă radical modul obișnuit de viață. Imaginează-ți cât de interesantă este pentru un copilaș lumea din jurul său! În fiecare zi vede ceva nou, interesant, luminos, colorat și incredibil de curios! Ar vrea totul să atingă, să simtă și să guste. Dar, din păcate, această curiozitate are adesea consecințe neplăcute.

Ochi și urechi

Cât de mult nu ai supraveghea copilul, mai devreme sau mai târziu el poate nimeri într-o aventură. Ar putea să-ți picteze fața de masă din bucătărie cu rujul tău preferat sau ar putea fi ceva mai serios...

Parcă acum bebelușul tău se juca cu un cățeluș, când deodată îi auzi strigătul jalnic! Cărei mame nu i-ar sări inima din piept?

Într-o clipă ești lângă el și vezi o arsură gravă pe palmă, apărută din cauza faptului că bebelușul a atins aragazul fierbinte, de pe care ai luat cratița cu cinci minute în urmă.

Nu panica

Nu-i arăta niciodată copilului că te-ai speriat. Copilul va simți frica și se va speria și mai mult. Este important să rămâi calmă și să acționezi rapid.

Nu certa copilul pentru ceea ce s-a întâmplat deja, nu pierde timpul cu asta. Fiecare secundă contează.

Arsurile sunt însoțite de dureri pronunțate. Răcorește imediat zona afectată, aceasta reduce durata de supraîncălzire a țesuturilor și previne acțiunea termică asupra țesuturilor mai profunde. Răcorirea, diminuarea edemelor reduc parțial durerea.

Nu uita să-ți încurajezi copilul cu cuvinte blânde și laude pentru curaj.

Ține minte, nu poți trata arsurile cu remedii populare, pentru că, necunoscându-i acțiunile, îi poți provoca un rău ireparabil copilului tău!

Nu dăuna! Tratează!

După ce ai răcorit zona afectată de arsură, mută bebelușul într-un loc obișnuit pentru el, ca să-i poți aplica bandajul.

La necesitate, rana se curăță cu un tampon steril umezit cu apă curată sau distilată. Apoi este necesar de aplicat pe rană, în strat subțire, un remediu antibacterian cu spectru larg de acțiune, de exemplu unguentul Sulfargin® cu ioni de argint, cu efecte antifungic și bactericid, care previne infectarea arsurilor. După aplicarea unguentului pe rană este necesar de aplicat un bandaj steril.

Să nu-ți fie teamă, aceste proceduri îi oferă copilului tău protecție și îngrijire maximă, deoarece împiedică murdăria să ajungă pe pielea lezată. În plus, datorită texturii fine a unguentului, bandajul nu se lipește de rană și nu este dureros să schimbi un astfel de bandaj. Sulfargin menține suprafața lezată permanent umedă, fără a usca excesiv rana, ceea ce contribuie la vindecarea ei rapidă. Și datorită spectrului larg de acțiune al acestui unguent, excludem posibilitatea infectării.

După acordarea primului ajutor, consultă imediat un medic!

Atenţie! Măsuri de prevenire!

Cum să protejezi copiii de un traumatism atât de grav?

Părinții trebuie să fie mereu conștienți de riscul arsurilor la copii. Dacă în casă este un copil mic, nu trebuie lăsat nesupravegheat, nu trebuie făcută băița fără a măsura mai întâi temperatura apei, nu trebuie de folosit un termofor fără a verifica cât de încălzit e acesta, nu trebuie de lăsat vase cu apă clocotită, aparate de încălzit în locuri accesibile copiilor.

Și nu uita că siguranța copiilor este în mâinile tale.

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.