Zgârieturi, tăieturi, răni care se vindecă lent la copilași. Cum să le tratăm acasă. 

O cincime din toți pacienții din secția de traumatologie sunt copii de vârstă preșcolară și școlară primară. Copiii mici explorează în mod activ mediul înconjurător, fără să înțeleagă că multe lucruri pot fi periculoase. Este imposibil să prevezi unde și cum va căpăta copilul o altă tăietură sau vânătaie. Chiar și luând toate măsurile de precauție, nu vei proteja copilul de răni 100%. Zgârieturile, arsurile sau tăieturile minore sunt inevitabile. 

Acasă, aproape în fiecare zi copiii se traumează, fără a se adresa la medic: zgârieturi de pisici, vânătăi, tăieturi cu cuțitul sau foarfecele, zgârieturi la coate și genunchi - elemente indispensabile ale copilăriei. Principalul lucru este de a preveni infectarea rănii și de a asigura un proces optim de vindecare. Pentru aceasta, examinează atent rana: dacă este murdărie, nisip, pământ în ea. Unele dintre aceste leziuni „nu vor” să se vindece, încep să se umezească, inflameze și să doară. În plus, bebelușul poate scărpina rana și o poate infecta. Dar îți poți ajuta copilul să scape repede de disconfortul asociat cu aceste leziuni. 

De obicei, în trusa de prim ajutor a mamei sunt un șir lung de flaconașe, tuburi pentru astfel de răni: verde de briliant, iod, peroxid de hidrogen, alcool, spray, cremă, unguent etc... O problemă mare e că multe remedii nu sunt inofensive pentru copii. Soluțiile alcoolice irită pielea inflamată si pot intensifica durerea, peroxidul acționează ca dezinfectant doar în momentul spălării. În cazul rănilor care se vindecă greu este important nu doar să dezinfectezi rana, ci și să o protejezi de reinfectarea cu bacterii. 

Pentru a distruge bacteriile care au pătruns în rană, se recomandă utilizarea unui unguent pe bază de ioni de argint, de exemplu Sulfargin®. Argintul are un efect antibacterian pronunțat, accelerând vindecarea tăieturilor și zgârieturilor. Eliberarea treptată a ionilor de argint protejează rana de reinfectare. Datorită acestei acțiuni, rana se vindecă mai repede. În plus, spre deosebire de iod și verde de brilliant, unguentul Sulfargin® nu provoacă iritații. Unguentul poate fi aplicat atât sub pansament steril, cât și în mod deschis. Pansamentul se poate aplica pe noapte - ionii de argint din unguent sunt eliberați treptat și îți manifestă acțiunea sa benefică pentru o perioadă lungă de timp. 

Avantajul e că un astfel de remediu antibacterian este universal. Unguentul poate fi folosit pentru a trata arsurile care se vindecă greu, rănile, zgârieturile, precum și rănile proaspete la copii de la 3 luni de viață și mai mult. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.