Arsuri
Metode de tratament al arsurilor. 5 reguli pentru a nu dăuna copilului
Din cauza curiozității și energiei în exces, copiii se rănesc foarte des. Până la urmă, un copil învață din „greșeli” ce este sigur pentru el și ce este dureros. Un
Răni
Fiecare dintre noi a avut în repetate rânduri leziuni superficiale ale pielii - excoriații și zgârieturi. Astfel de răni sunt problema oamenilor care aleg un stil de viață activ, sportivilor, călătorilor, precum și a generației tinere curioase. De regulă, zgârieturile și excoriațiile apar cel mai des în sezonul cald, când oamenii poartă îmbrăcăminte ușoară, iar pielea devine mai vulnerabilă la răni de acest fel.
Cum să vindeci repede o excoriație - această întrebare îi îngrijorează pe oameni de toate vârstele. În pofida faptului că excoriația este o leziune relativ inofensivă, ea poate provoca multe neplăceri și complicații.
Pentru a preveni pătrunderea infecției prin excoriație și a evita inflamația și supurația, respectă următoarele recomandări:
Dacă observi că durerea în zona excoriației scade treptat, roșeața și edemul dispar, rana se micșorează și apare un prurit ușor - înseamnă că rana se vindecă.
Dimpotrivă, creșterea edemului, durerii și a puroiului la o excoriație sunt semnale alarmante că o infecție a pătruns în rană! În acest caz, trebuie să consulți un medic.
Specialistul va examina excoriația și va prescrie un tratament adecvat severității leziunii. De regulă, acesta este un tratament complex care include un antibiotic (intern sau extern), pansamente cu antiseptice și monitorizarea ulterioară a stării pacientului până când acesta se vindecă complet.
Excoriațiile, ca și orice altă rănă, sunt mai ușor de prevenit decât de tratat. Prin urmare, în vacanță sau când practici sport activ, nu-ți pierde vigilența, rămâi mereu atent!