Cum să-ți protejezi copilul de pericolele străzii 

Copilul tău se întoarce de la plimbare și primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-i vindeci zgârieturile. Îți este cunoscută situația? Desigur, puțini scapă fără astfel de traumatisme copilărești, dar ca părinte vrei totuși să-ți protejezi copilul de ele. Vezi mai jos câteva sfaturi mai importante. 

Pentru bebeluși 

Când bebelușul tău începe să facă primii pași, fii atentă la încălțămintea lui. Timpul în care conduceai în liniște un cărucior a trecut: acum trebuie să alergi după pici pe terenul de joacă. Alege-i pantofi fără șireturi (de exemplu, cu lipici), ca să nu se agațe de ceva sau să se împiedice. Asigură-te că pantofii de iarnă sunt stabili și nu alunecă. 

Explică-i copilului cât de periculos este să se apropie de leagăne și carusele. Desigur, și un tobogan pentru copii necesită mare atenție, dar leagănele și caruselele lovesc adesea regiunea capului, iar acest lucru este un pericol nu doar pentru sănătate, ci și pentru viață. Prin urmare, învață-l pe copil să coboare din leagăn doar când acesta se oprește complet. Când copilul tău coboară de pe tobogan asigură-te că nimeni nu îl lovește din spate, învață-l să plece cât mai curând de acolo. În caz contrar, poate avea loc un „accident”, iar copilul care zăbovește pe loc va suferi mai mult. 

Când alegi un teren pentru plimbare, uită-te la suprafața acestuia. Locurile de joacă moderne sunt adesea acoperite cu material sintetic moale sau nisip. Acest lucru este potrivit pentru o plimbare sigură. Dar dacă terenul este asfaltat, atunci caută un alt loc de joacă pentru copii. 

Pentru copii mai mari 

S-ar părea că cei mai măricei au fost deja învățați toate regulile unei plimbări în siguranță. Cu toate acestea, apar distracții noi, ceea ce înseamnă că ar fi bine să le amintim cum să se protejeze de traumatisme. 

Copiilor din toate timpurile le-a plăcut cățăratul în copaci, nici cei moderni nu sunt o excepție. Și deși copilul nu-ți ascultă întotdeauna sfaturile, atrage-i atenția să aleagă ramurile potrivite atunci când explorează copacii din curte. Dacă va călca pe ramuri uscate, va avea un risc mai mare de a cădea. Și este important ca în orice moment copilul să aibă trei puncte de sprijin pe copac (de exemplu, două brațe și un picior) - acest lucru va reduce probabilitatea căderii. 

O altă distracție pentru copiii mai mari este mersul pe role și skateboard. Și chiar dacă tânărul roller obiectează, măsurile de protecție sunt pur și simplu necesare pentru el. Casca, cotierele, genunchierele și mănușile reprezintă setul standard pentru fanii divertismentelor extreme. Te sfătuim să cumperi cască de mărime potrivită, pentru a nu aluneca pe ochi și a nu bloca vederea. Iar dacă copilul tău este cu adevarat un roller activ, poți achiziționa și protecție pentru șolduri -seamănă cu niște pantaloni scurți care absorb șocurile. Și, desigur, pentru a evita accidentele, plimbarea cu rolele și skateboardul ar trebui să fie în zone special amenajate. 

Primul ajutor 

Chiar luând toate măsurile de precauție, oricum nu-ți vei putea proteja 100% copilul de răni. Zgârieturile, excoriațiile, arsurile sau tăieturile minore sunt inevitabile. Dar îți poți ajuta copilul reducându-i repede disconfortul provocat de aceste leziuni. 

Principalul este să previi infectarea rănii și să asiguri un proces optim de vindecare. Pentru aceasta examinează rana, dacă este murdărie, nisip sau pământ în ea. Spală rana și aplică unguent Sulfargin sub bandaj. Ionii de argint din unguent protejează împotriva infecțiilor. Datorită acestei acțiuni rana se vindecă mai repede. 

Pansamentul se poate aplica pe noapte - ionii de argint din unguent sunt eliberați treptat și au efect benefic pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Respectarea regulilor de siguranță îi va ajuta pe copii să evite traumatisme grave pe stradă. Un stoc rezonabil de medicamente în trusa de prim ajutor îi va ajuta pe părinți să facă față rapid rănilor minore pe care copiii le obțin în timpul plimbărilor. E adevărat că nu poți să eviți toate accidentele, dar te poți pregăti bine pentru ele. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.