Arsuri
Metode de tratament al arsurilor. 5 reguli pentru a nu dăuna copilului
Din cauza curiozității și energiei în exces, copiii se rănesc foarte des. Până la urmă, un copil învață din „greșeli” ce este sigur pentru el și ce este dureros. Un
Răni
Cum să prelucrezi corect o rană
Prelucrarea primară a rănilor curate sau contaminate, fără semne de inflamație, de regulă, este efectuată de chirurg în condiții de spital. Marginile neviabile, zdrobite ale plăgii sunt tăiate, rana este spălată și suturată. Sutura este necesară pentru a apropia marginile rănii și, astfel, pentru a accelera vindecarea ei.
Cum să prelucrezi o excoriație
Dezinfectează excoriația (julitura) și aplică un unguent antiseptic. Prelucrează excoriația în acest fel de două ori pe zi și deja în a doua sau a treia zi nu trebuie să-ți mai faci griji cu privire la riscul de infectare a rănii.
Prelucrarea arsurilor
Prelucrarea arsurilor este similară cu tratamentul unei răni care s-a infectat: pe suprafața rănii curățate cu soluție antiseptică se aplică un unguent și se acoperă cu bandaj steril.
Tratamentul rănilor mici
În tratamentul rănilor mici, în loc de sutură se folosesc uneori pansamente adezive speciale pentru a asigura unirea marginilor plăgii. De regulă, atunci când pansezi o astfel de rană, este suficient să o prelucrezi cu iod sau oricare alt antiseptic, poți aplica și un unguent antiseptic.
Tratamentul rănilor purulente
Tratamentul rănilor purulente și cu risc de contaminare (de exemplu, o rană ruptă pe picior) diferă de tratamentul rănilor curate. Prezența unui proces inflamator activ în rană face imposibilă suturarea - alipirea marginilor plăgii în acest caz nu va face decât să agraveze procesul inflamator și să favorizeze dezvoltarea microorganismelor anaerobe, care pot duce la gangrenă.
Cum să prelucrezi rănile
Unguentul Sulfargin® este indicat pentru tratamentul rănilor care se vindecă greu, este un medicament disponibil în farmacii fără prescripție medicală.
Pe baza studiilor clinice, Sulfargin® este recomandat de specialiști pentru tratarea arsurilor infectate, escarelor, excoriațiilor, ulcerelor trofice, grefelor de piele, precum și pentru prevenirea infectării acestora.
Sulfargin® conține sulfadiazina de argint, care se transformă în rană în două componente antimicrobiene: ioni de argint si sulfadiazină. Împreună ele oferă un efect antimicrobian puternic. În grupul remediilor topice cu argint, acest medicament se distinge printr-un profil înalt de siguranță și eficacitate dovedită clinic. Sulfargin® este aprobat pentru utilizare la copiii mai mari de 3 luni.
Mod de utilizare: extern, după prelucrarea plăgii și îndepărtarea țesuturilor necrotice, unguentul se aplică pe suprafața lezată în strat subțire (2-4 mm), în mod deschis de 2 ori pe zi sau sub bandaj 1 dată pe zi.
Sulfargin® are o textură ușoară, aplicarea pe piele nu este dureroasă, nu pătează hainele și lenjeria intimă, când este aplicat sub bandaj creează un mediu moderat umed, ceea ce reduce durerea în timpul pansamentelor.
Textul complet și contraindicațiile unguentului Sulfargin® le citești înainte de utilizare în prospectul medicamentului.