Tăieturi și răni sângerânde la copii. Cum le tratăm corect? 

Tăieturile și rănile minore sunt unele dintre cele mai frecvente traumatisme casnice la copii și adulți. Dar copiii sunt mai inventivi când este vorba de metodele de obținere a tăieturilor sângerânde: își pot tăia pielea cu un stilou, hârtie, foarfece sau cuțit. 

Frica, adesea neîntemeiată, este de fapt cea mai mare problemă a mamei în astfel de situații, deoarece șansa de a te răni grav nu este chiar atât de mare. Ce ar trebui să facă o mamă când vede o rană care sângerează? 

În primul rând, nu intra în panică și examinează copilul. Într-adevăr, tăieturile și rănile adânci pe cap și gât, precum și leziunile în zona venelor și arterelor mari - pe șolduri, abdomen, regiunea inghinală și axială sunt foarte periculoase. În cazul în care rana se află în zonele de mai sus și sângerează abundent, cheamă o ambulanță sau du copilul la spital. 

În al doilea rând, dacă rana nu prezintă un pericol pentru viața copilului, aceasta trebuie spălată. O speli cu apă rece curată, de preferință îmbuteliată sau fiartă. Pentru a nu infecta rana și a nu-i provoca durere copilului spal-o sub jet și nu o atinge cu mâinile. 

În timpul spălării, sângerarea se reduce. Apoi prelucrează rana cu un antiseptic cu șervețele sterile. Nu folosi vată - particulele sale pot rămâne în rană. Prelucrează marginile rănii cu peroxid de hidrogen, șterge atent suprafața. Suflă ușor pe rană în timpul pansamentului - copilul se va calma mai repede și durerea se va reduce. 

După ce rana tăiată este prelucratată, apropie-i marginile și așteaptă puțin - sângerarea se va opri treptat. Apoi, este important să protejezi rana de infecții. Unguentele regenerante pe bază de ioni de argint, de exemplu, Sulfargin, sunt potrivite pentru aceasta. Aplică unguentul într-un strat subțire pe toată suprafața plăgii. Eliberarea treptată a ionilor de argint va proteja copilul de infecții și va grăbi vindecarea. Dacă copilul este activ, acoperă rana cu un pansament steril uscat pentru a o proteja de zgârieturi suplimentare. Pansamentul se schimbă o dată pe zi până la vindecarea completă a rănii. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.