Greșeli frecvente în tratamentul arsurilor la copii
Arsuri
Fiecare mămică știe că arsurile la copii sunt foarte frecvente. Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai ridicole pot fi situațiile în care se obțin aceste arsuri: pielea bebelușului se poate arde foarte repede la soare, copilașul poate vărsa pe sine ceai sau supă, poate atinge fierul de călcat sau aragazul fierbinte. Rezultatul este mereu același: roșeață, bule și o mare de lacrimi.
Arsurile de gradul III - IV, care formează răni adânci pe corp, cu o durere ce poate provoca șoc și stupoare, sunt foarte rare. Și evident, este interzisă tratarea lor de sinestătător. Singura soluție în acest caz este să acoperi arsura cu o cârpă curată și umedă și să consulți urgent un medic. În funcție de locul în care a avut loc urgența, fie chemi o ambulanță, fie duci imediat copilul la spital.
Din fericire, majoritatea arsurilor sunt de gradul I - II, iar orice mamă le poate face față. Și mamele fac față, dar nu întotdeauna corect. Deci, vezi mai jos 3 cele mai frecvente greșeli în autotratarea arsurilor la copii:
A aplica alcool, apă de colonie sau permanganat de potasiu. Este una dintre metodele „băbești”, care nu vindecă arsura, ci o agravează. Iritația suplimentară a pielii lezate, provocate de alcool sau permanganat de potasiu va intensifica durerea și va provoca un nou val mare de lacrimi. Și nu va avea niciun efect terapeutic. Cum să procedezi corect? Îndreaptă un jet de apă rece spre arsură. Este important ca arsura să se răcorească înainte de a aplica tratamentul.
A unge cu ulei. Sau cu smântână. Sau frișcă. Este o altă metodă „băbească”, periculoasă pentru bebeluș. Grăsimea nu permite pielii să se răcească, ca urmare, arsura devine mai profundă. Cum să procedezi corect? Lasă arsura să se răcorească complet, usucă pielea și aplică un strat subțire de Sulfargin. Acest unguent este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare și dezinfectante. Ionii de argint vor proteja pielea de bacterii și vor activa procesele de regenerare. Unguentul practic nu provoacă alergii, ceea ce este deosebit de important pentru un copil.
A sparge bulele. Unele mame speră că acest lucru va „vindeca mai repede” rana și fac o greșeală. De fapt, bulele sparte sunt o cale deschisă pentru infecții. Cum să procedezi corect? Răcorește arsura și trateaz-o cu un unguent pe bază de argint. Pentru a preveni spargerea bulelor, poți aplica un bandaj steril nestrâns. În acest fel, posibilitatea de a introduce bacterii va fi mult mai mică. Dacă bulele se sparg înainte de tratament, este mai bine să consulți un medic.
Nu uita, de acțiunile tale va depinde nu doar sănătatea copilului, ci și atitudinea lui față de obiectele fierbinți în viitor. Situațiile în care putem face o arsură apar destul de des, de aceea pe copil nu frica de fierbinte trebuie să-l domine, ci faptul că arsura poate fi tratată ușor. Faptul de a fi calmă și încrezută în acțiunile tale vor fi mult mai utile decât panica și confuzia.
Metode de tratament al arsurilor. 5 reguli pentru a nu dăuna copilului
Din cauza curiozității și energiei în exces, copiii se rănesc foarte des. Până la urmă, un copil învață din „greșeli” ce este sigur pentru el și ce este dureros. Un
Arsuri
Casă periculoasă. Cum îți protejezi copilul de arsuri?
În 2008, Marea Britanie a fost șocată de un incident teribil: Tilly Sawford, cu vârsta de un an și jumătate, a suferit arsuri groaznice în timp ce făcea baie. Când
Răni
Cum să accelerezi vindecarea rănilor?
Rana este definită ca o leziune a pielii și a țesuturilor subiacente. Astfel de leziuni pot fi cauzate în primul rând de factori mecanici, precum și de influența temperaturii excesive
ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.