Vindecarea rănilor cu săruri de argint 

Sărurile de argint (argintul colioidal) au fost folosite în medicină ca antiseptic natural încă din cele mai vechi timpuri. Odată cu trecerea anilor, datorită dezvoltării sistemului farmaceutic și creării antibioticelor, proprietățile curative ale ionilor de argint au fost uitate. Acum, în secolul XXI, în epoca progresului și a marilor descoperiri, preparatele cu ioni de argint au ajuns să fie din nou respectate de specialiștii din domeniul medicinei. 

Proprietățile curative ale sărurilor de argint au fost descoperite la sfârșitul secolului al XIX-lea de savantul elvețian Carl Nageli, care a demonstrat capacitatea ionilor de argint de a distruge diferite microorganisme. Mai târziu, oamenii de știință din alte țări au convenit în unanimitate că argintul este un metal unic cu efect bactericid și antiinflamator puternic, care împreună accelerează vindecarea rănilor. Astfel, proprietățile vindecătoare ale sărurilor de argint, folosite în medicina tradițională, au fost pe deplin dovedite științific în urmă cu câteva secole. 

Știința secolului XXI este solidară cu savanții din trecut. Oamenii de știință moderni au demonstrat că argintul ionizat are un spectru larg de acțiune împotriva bacteriilor, virușilor și ciupercilor. 

Cum au fost utilizate sărurile de argint pentru prima dată în medicină 

Soluția antiseptică pe bază de argint a fost utilizată pentru prima dată în medicină în 1895. În acea perioadă, pentru a trata rănile, erau utilizate sărurile organice de argint sub formă de soluție de citrat. 

 Mai târziu, ionii de argint au început să fie folosiți în medicină în următoarele forme: 

• Soluții amoniacală de argint - în chirurgie, pentru prelucrarea suturilor postoperatorii; 

• Pulbere de argint, aplicată pe tifon - pentru tratarea rănilor, provocate de boli acute și cronice ale pielii; 

• Argint coloidal - ca remediu antitetanic și antidifteric; 

• Apa cu ioni de argint pentru prepararea medicamentelor și vaccinurilor, inclusiv a vaccinului pentru prevenirea febrei tifoide. 

În timpul războiului, pansamentele și unguentele pe bază de argint au salvat mii de victime de gangrenă și amputarea membrelor. 

Medicii din secolul trecut considerau sărurile de argint un remediu foarte eficient în tratamentul bolilor gastrointestinale, pulmonare, amigdalitei și al altor infecții acute, precum și un medicament pentru dezinfectarea și vindecarea rapidă a rănilor de orice origine. 

Prin ce se deosebesc preparatele pe bază de argint de antisepticele obișnuite? 

Remediile moderne pe bază de argint pot concura cu antisepticele obișnuite în multe feluri. De exemplu, unguentul Sulfargin® cu ioni de argint și sulfadiazină dezinfectează eficient suprafața plăgii, oferind un efect antibacterian prelungit prin eliberarea treptată a moleculelor de argint. Pe lângă efectul antiseptic, acest remediu catifelează pielea, nu provoacă iritații și alergii, usucă delicat rana. 

Remediile antimicrobienele topice pe bază de argint sunt o alternativă excelentă pentru persoanele care au intoleranță la antibiotice, precum și pentru copiii la care antibioticele sunt contraindicate din cauza vârstei. 

Argintul este un metal cu adevărat unic, care nu este doar o materie primă pentru realizarea de bijuterii, ci și un remediu natural excelent pentru un șir de afecțiuni. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.