Copilul începe să cunoască mediului încоnjurător. La ce ar trebui să fie atentă mama? 

Odată cu apariția unui copilaș în casă, locuința trebuie adaptată. Părinții rămân surprinși cât de periculoasă devine brusc casa lor. Partea bună e că măsurile luate sunt temporare. Pe măsură ce copilul va crește, casa sau apartamentul va reveni treptat la aspectul anterior. 

Ce să înlături? 

Lucrurile fragile (vaze, figurine decorative) care stau pe rafturile de jos. 

Pungile de plastic (copiii își băgă capul în ele, iar „ieșirea” nu o găsesc întotdeauna). 

Toate produsele chimice de uz casnic depozitate, de obicei, în dulapul din baie. 

Medicamentele pe care copilul le poate ajunge. 

Și, desigur, toate obiectele ascuțite și grele care sunt la îndemână. 

Cum să previi? 

În primul rând, închide accesul la scări, dacă sunt în casă. Desigur, este util pentru copii să urce și să coboare, dar este mai bine să facă aceste „exerciții” pe terenul de joacă și nu în casă. Căderile copiilor de pe scări nu sunt o raritate. 

… veceul. În timpul explorării mediului încоnjurător, copilul într-adevăr intră în toate crăpăturile. Dar în toaletă limitează-i accesul. 

Colțurile ascuțite. Acum magazinele vând protecții speciale din plastic care le acoperă perfect. Astfel, copilul tău va avea mai puține cucuie. 

Dulapurile, mai ales cu veselă. Închizând dulapurile nu doar păstrezi lucrurile intacte, ci și eviți rănirea copilului. 

Prizele, care rămân temporar „inactive”. Pentru ele, la fel ca și pentru colțurile ascuțite, există capace speciale. 

La ce să fii atent? 

La mobilă. Una dintre cele mai frecvente cauze ale traumatismelor casnice la copii este căderea mobilierului, sertarelor etc. Dacă ai posibilitate, fixează dulapurile și rafturile de pereți. Pune încuietori temporare pe sertarele mari - copiilor le place să le scoată, dar jucându-se pot scăpa greutatea pe picior sau își pot prinde degetele. 

La fire. Desori uităm că firele suspendate sunt periculoase. De exemplu, firele de la televizorul montat pe un suport sub tavan. Nu le permite copiilor să tragă aceste fire. 

La obiectele de pe podea. De exemplu, copilul mai mare ar putea să împrăștie și să uite constructorul cu mici detalii. Sau soțul, grăbindu-se la muncă, să lase crema de pantofi. Sarcina mamei este să strângă mereu de pe podea tot ce ar putea stârni interesul copilului. 

La bucătăria plină de pericole. Principalul este, desigur, aragazul. Fii atentă ca mânerele tigăilor să fie întoarse spre perete, astfel încât copilul să nu poată ajunge la ele. 

Pentru orice eventualitate 

Nu avem nicio îndoială că ai luat deja măsuri de siguranță în casa ta. Cu toate acestea, copilul nu va scăpa de zgârieturi minore, excoriații și chiar arsuri. În acest caz, te sfătuim să ai în dulapul de medicamente un unguent, a cărui acțiune are ca scop prevenirea infectării rănilor mici și vindecarea lor mai rapidă. De exemplu, unguentul Sulfargin, care conține ioni de argint (proprietățile antiseptice ale acestui metal sunt cunoscute din antichitate). Acțiunea unguentului este îndreptată împotriva bacteriilor care se pot înmulți în rană și contribuie la o mai bună vindecare. 

Безопасность ребенка – главная забота родителей. И если поначалу перемены, которым подвергается ваш дом, кажутся катастрофическими, то когда ваш малыш начинает ползать и ходить, вы понимаете, что они неизбежны. Так пусть маленький первопроходец, знакомясь с миром, чувствует себя в полной безопасности.  

Siguranța copilului este principala preocupare a părinților. Și dacă la început schimbările pe care le suferă casa ta par catastrofale, atunci când bebelușul începe să se târască și să meargă, înțelegi că sunt inevitabile. Așa că lasă-l pe micul cercetător să se simtă în siguranță deplină în timp ce descoperă lumea. 

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.