Sporturile pentru copii. Ce ar trebui să știe mama unui mic atlet

Încă din primii ani de viață ai unui bebeluș, părinții încep să atragă atenția la unele secțiuni sportive pentru el. Și aceasta-i corect – sportul (nu vorbim de cursuri profesionale) îi ajută pe copii să crească mai activi, mai sănătoși, îi învață lucrul în echipă și perseverența. Dar sportul, chiar și în unele secțiuni mai ușoare, aduce cu sine diverse traumatisme, iar părinții trebuie să fie pregătiți pentru a le face față.

Mai simplu nu poate fi

„Problemele vin de unde nu te astepți.” Această expresie nu în zădar există: într-adevăr, nu te aștepți ca copilul tău să vină chiar de la primul antrenament cu... picioarele bătătorite. Chiar dacă în viața de zi cu zi nu te confrunți cu această problemă, le poți întâlni în secțiunele sportive. De exemplu, degete de la picior lovite, bătături dureroase, care mai târziu se umflă într-o mică bulă.

Copiii care se confruntă pentru prima dată cu picioare bătătorite sunt foarte capricioși. Adevărul este că un picior bătătorit provoacă un disconfort permanent, care nu-i place copilului. Învață-l să se asigure că șosetele din interiorul adidașilor nu se îngrămădesc - acestea pot leza pielea de pe picior. Dacă abraziunea este severă și în locul ei apare o veziculă, nu o sparge – rana devine o poartă deschisă pentru infecție.

Cicatricile înfrumusețează?

Indiferent de sportul pe care îl alegi pentru copilul tău, sunt posibile accidentări minore în timpul antrenamentului și competițiilor: zgârieturi, abraziuni, bătături. Și, de obicei, în timpul competițiilor sau al antrenamentelor, copilul nu le acordă atenție: nu are timp, toți sunt concentrați să îndeplinească sarcinile antrenorului. Când copilul se întoarce acasă de la antrenament, s-ar putea să uite deja de zgârieturi. Și părinții le observă deja când sunt inflamate.

De ce se întâmplă asta? Copiii nu au condiții sterile în timpul antrenamentului. Se pot întinde pe covorașe în timp ce fac exerciții, pot cădea în timpul unei trânte, și nici mâinile lor nu sunt curate în timpul antrenamentelor. Toate acestea contribuie la pătrunderea bacteriilor în rană, acolo se înmulțesc activ și pot provoca inflamații dacă leziunea pielii nu este tratată în niciun fel.

Rețete tradiționale

Mulți dintre noi adoră sfaturile medicinei tradiționale. Și apropo, pentru tratamentul rănilor mici unele pot fi folosite. S-a observat de-a lungul anilor în popor - dacă aplici un obiect de argint pe o rană mica, se va vindeca.

Desigur, nu vom urma acest sfat în mod literal, dar argintul este într-adevăr ceea ce avem nevoie în această situație. Proprietățile bactericide ale acestui metal sunt bine cunoscute. Ionii de argint sunt incluși în diverse unguente, de exemplu, Sulfargin. Tratarea zgârieturilor, rănilor și bătăturilor cu el ajută la prevenirea supurării și accelerează procesul de vindecare.

Pentru a prelungi efectul unguentului, poți aplica un bandaj, de exemplu, pe noapte. Astfel vei proteja rana, iar ionii de argint vor fi eliberați în plagă pentru o perioadă mai lungă de timp, prevenind infectarea.

Sportul pentru copii înseamnă sănătate, energie, disciplină și uneori - răni minore. Deci, nu permite ca acestea din urmă să-ți umbrească impresiile positive despre sport: cu ajutorul tău, copilul va învăța cât de repede pot fi vindecate leziunile, dacă abordezi problema tratamentului în mod înțelept.

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.