Răni deschise în țările exotice – sunt periculoase sau nu?

Perioada concediilor este aproape. Datele din ultimii ani arată că mulți călători aleg adesea țări exotice pentru a-și petrece vacanța, uneori mai puțin cunoscute, pentru a se bucura nu doar de mare, ci și de noi impresii. În acest sens, pregătirea pentru odihnă devine din ce în ce mai importantă. Mai ales când este vorba de sănătate.

Pericolele stațiunilor turistice

Africa și America de Sud – febra galbenă este larg răspândită. Această boală virală este fatală în 10-20% din cazuri. Așa dar, vaccinarea este vitală înainte de a călători spre această destinație.

Turcia - rabia la câini este foarte răspândită în această țară. Evită aceste animale, la fel ca în America de Nord.

Insulele Caraibe sunt pline de diverși paraziți, care nu sunt atât de periculoși pentru localnici, cât pentru turiști.

Țările din America Centrală și Asia de Sud-Est sunt periculoase cu boli precum hepatita, dizenteria, malaria, holera, helmintiazele și mulți alte viruși și infecții exotice.

Există multe boli exotice periculoase dar, din fericire, turiștii le contactează rar. Mult mai des călătorii se confruntă cu complicații după răni și zgârieturi, care nu sunt tratate la timp sau tratate incorect. Probabil ai observat că orice rană, fie că este vorba despre o bătătură sau o zgârietură, se vindecă mai greu și mai dureros la mare decât acasă. Clima este de vină - umiditatea ridicată și căldura. Corpul nostru nu este obișnuit să se recupereze în astfel de condiții. În plus, bacteriile „obișnuite” pentru țările exotice, care infectează o rană deschisă, pot provoca daune ireparabile sănătății noastre. Prin urmare, merită să acorzi o atenție deosebită chiar și unei mici zgârieturi pentru a evita complicațiile grave și supurația.

Reacționează rapid

Rana, excoriația sau zgârietura reprezintă o deteriorare a integrității pielii. Cu cât rana este mai adâncă, cu atât poate fi mai periculoasă. Când ești rănit, se pot leza vasele de sânge, mușchii, ligamentele, oasele sau organele interne. În cele mai multe cazuri se obțin daune minore, care pot fi tratate de sinestătător, important este să o facem corect.

Când pleci într-o călătorie, asigură-te că ai cu tine un antiseptic bun. Pentru trusa de prim ajutor al călătorului este mai bine să alegi un remediu sub formă de unguent. Mulți chirurgi recomandă unguentul Sulfargin, care conține ioni de argint. Eliberarea lentă a ionilor acestui medicament oferă un efect dezinfectant de lungă durată și ajută la vindecarea rănilor sau excoriațiilor într-un timp scurt. În plus, preparatul tratează și arsurile, iclusiv cele solare. Forma de unguent îți permite să tratezi rana în orice condiții și să nu-ți faci griji cu privire la pericolul infecției. Produsul este ideal pentru tratarea rănilor la copii, deoarece nu usucă și nu irită pielea. După prelucrarea plăgii, este necesar să o acoperi cu un bandaj steril sau tifon.

Ca să nu-ți petreci întreaga vacanță pe teritoriul hotelului, colectează din timp informațiile despre țara în care intenționezi să călătorești și strânge corect trusa de prim ajutor, în care un loc principal să-l ocupe un antiseptic modern.

ACESTA ESTE UN MEDICAMENT. CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL. DACĂ APAR MANIFESTĂRI NEPLĂCUTE, ADRESAŢI-VĂ MEDICULUI SAU FARMACISTULUI.